• Gratis verzending boven de €50
  • Uitgebreid assortiment
  • Webwinkelkeurmerk
Home » Merken » LoofCo

LoofCo-producten zijn gebaseerd op traditionele ontwerpen, waarmee al generaties lang is bewezen, dat deze zeer effectief zijn voor de afwas- en reinigingsbehoeften.

De Loofah plant is een krachtig groeiende plant uit de komkommerfamilie die rijk is aan duurzame vezels en toch zacht en flexibel. Wanneer rijp, ontwikkelt de binnenkant van het luffa een netwerk van vezels die perfect zijn voor  reinigen en exfoliëren als ze zijn gedroogd. De luffa's worden geoogst, geschild, ontpit en vervolgens gedroogd, in lengtes gesneden en met de hand verwerkt in Egypte. Een traditie die door de generaties heen is doorgegeven.

Wanneer de luffa's worden ondergedompeld in water, transformeren en expanderen ze in sponsachtige, flexibele maar toch robuuste pads. Dit maakt ze perfect voor het schoonmaken in het huishouden, terwijl ze ook een zachte, zachte scrub voor uw persoonlijke verzorging zijn. 


Kokoskokos is het van nature bacterie-resistente, vezelachtige materiaal dat zich tussen de harde, interne schil en de buitenste bruine kokosnootschil bevindt. LoofCo gebruikt kokosvezel die een bijproduct is van de productie van kokos en olie en anders zou kunnen worden verbrand. Ze draaien kokos kokosvezel rond een 100% recyclebare, gegalvaniseerde roestvrije metalen kern en voegen een metalen ophanglus toe voor eenvoudig gebruik en laten drogen. Kokosvezel blijft stijf als het nat is, houdt vloeistoffen goed vast en geeft de kokosnootschil extra waskracht.


LoofCo's missie is om een alternatief te bieden voor in massa geproduceerde plastic afwasborstels, sponzen , schuursponsjes etc. die niet biologisch afbreekbaar zijn. LoofCo-landbouwmethoden zijn duurzaam en voldoen aan de hoogste milieunormen. Kokosnoot en Loofah zijn beide hernieuwbare grondstoffen die CO2 opnemen tijdens de groei. Verder gebruiken ze kokosvezels en kaf wat overblijft van (kokos)voedsel en olieproductie wat anders zouden worden verspild of verbrand. Alle elementen van LoofCo-producten zijn 100% composteerbaar en biologisch afbreekbaar, behalve de metalen kern van de borstels die recyclebaar is. Onze kartonnen verpakkingen zijn recyclebaar.

LoofCo-producten zijn geïnspireerd op reinigingsmethoden die al generaties lang zijn getest en getest. Met behulp van deze kennis worden ze vakkundig gemaakt in Sri Lanka en Egypte. LoofCo zorgt ervoor dat lokale boeren en productiemedewerkers een goede werkplek hebben, eerlijk worden betaald met loon en een ziektekostenverzekering, welke hoger zijn dan de normale tarieven voor die landen. 

Er zijn geen kinderen werkzaam bij de productie van LoofCo producten.

LoofCo-producten zijn veganistisch.

LoofCo-kokosnoten zijn geregistreerd bij de Vegan Society.


De informatie op deze pagina is afkomstig van de website van LoofCo!


Deze producten verkopen wij van LoofCo: