• Gratis verzending boven de €50
  • Uitgebreid assortiment
  • Webwinkelkeurmerk
Home » Merken » Forest Fragrances

Forest Fragrances

Anita: Eigenaar van Forest Fragrances en ontwikkelaar van alle fijne producten.

Anita is altijd 29 lentes jong en ziet Forest Fragrances als haar creatieve therapie. Naast Forest Fragrances werkt ze als onderzoekster aan de faculteit wijsbegeerte van de universiteit van Groningen. Hartstikke leuk, maar wel veel lezen, nadenken en schrijven. En het duurt een eeuwigheid voordat er resultaat is. Forest Fragrances is dus de ideale afwisseling! Waar de naam vandaan komt? Anita haar achternaam is Bos en al haar producten hebben heerlijke geuren! 


Forest Fragrances is ontstaan uit hobby en als noodzaak. Anita draagt het milieu en de dieren een groot hart toe en vindt het hartverscheurend hoe we momenteel met zijn allen bezig zijn. De eerste stap die Anita zette was om bewuster en gezonder te gaan leven. Ze ging veganistisch eten en deed haar best om zoveel mogelijk plastic te vermijden. Maar wat was dat lastig zeg! Zoveel dingen zitten (onnodig) in een niet-biologisch afbreekbare verpakking. In deze periode leerde Anita de etiketten van voedsel lezen en leerde ze om schadelijke ingrediënten te vermijden. Ook de ingrediënten op haar verzorgingsproducten nam ze onder de loep. Ze schrok zich rot! Wat een lange lijst aan onbegrijpelijke ingrediënten! Daarnaast zat alles ook nog eens in plastic verpakt. Dat moest toch beter, duurzamer en vooral gezonder kunnen? Na lang experimenteren, veel lezen en veel testen kan Anita nu met trots zeggen dat de ingrediënten in cosmetica echt wel beter, duurzamer en gezonder kunnen zijn.

 

Na enkele jaren van experimenteren was Anita klaar om de wereld met haar duurzame producten kennis te laten maken. De eerste stap die ze zette wat uitzoeken wat voor regels er gelden rondom de verkoop van cosmetica. Ook hier kwam ze weer een groot struikelblok tegen, er waren nogal wat regeltjes. Begrijpelijk, want je wilt natuurlijk wel een veilig product op je huid smeren. Anita nam contact op met een vooraanstaande chemicus die haar door het hele proces leidde. Inmiddels werkt ze voor zijn bedrijf en helpt ze andere kleinschalige ondernemers met hun duurzame missie.Alle producten van Forest Fragrances voldoen aan de wetgeving rondom de Europese cosmeticaverordening. Dit betekent dat alle producten in een laboratorium op veiligheid en stabiliteit zijn getest (uiteraard dierproefvrij). Alle producten beschikken over veiligheidscertificaten, zonder deze certificaten mag een product niet verkocht worden. Zo weet Anita, maar ook jij als klant, dat je een volledig veilig product aanschaft.

Anita maakt haar producten met zorgvuldig uitgekozen ingrediënten. Daarnaast kiest ze zoveel mogelijk voor makkelijk recyclebaar materiaal. Forest Fragrances staat voor bewust genieten en zorg dragen voor het milieu. Daarnaast staat Forest Fragrances voor unieke, speciale en luxe verzorging.


 Bij Forest Fragrances doen ze hun best om zoveel mogelijk biologische ingrediënten te gebruiken. Ze maken natuurlijke zepen op ambachtelijke wijze in kleine oplages, zo bewaken ze de kwaliteit van elk stukje zeep. Ze mengen, snijden en verpakken onze zepen volledig met de hand. Omdat ook zij het milieu een warm hart toedragen verpakken ze de zepen plasticvrij.


Deze producten verkopen wij van Forest Fragrances!