• Gratis verzending boven de €50
  • Uitgebreid assortiment
  • Webwinkelkeurmerk
Home » BLOG » BOL

BOL

Zoals de meesten van jullie misschien al weten is dat ik een gedeelte van mijn producten ook verkoop via BOL.com. Hier ben ik mee begonnen om wat meer naamsbekendheid te creëren en wat meer bewustwording. Natuurlijk is daar het platform van bol uitermate geschikt voor!  Zo'n groot bereik heb ik als kleine zelfstandige ondernemer niet!

Nu ben ik net eens aan het narekenen geweest. Want het aanbieden is natuurlijk niet voor niets. Wat ook begrijpelijk is. Alleen worden veel producten hier extreem duur door. Want 'gratis verzending' voor de consument is super, maar ik moet de verzendkosten wel gewoon betalen. 


Even een simpel voorbeeldje met een Loofah Zeephouder:

Webshop Bol.com
Loofah zeephouder €2.99 €2.99
bemiddelingskosten - €1.99
verzendkosten €4.50 €4.50
Totaal consument € 7.49 €9.48

En daar zit voor mij het probleem. Soms accepteert Bol de prijs niet omdat hij dan veel te hoog is. Wat ik ook wel weer begrijp, maar met het verlagen van prijzen blijft er voor mij aan marge niet meer over. 

Voor grote bedrijven is dit een minder moeilijk probleem, helaas voor mij wel, ik wil er niet op toe leggen. Dus kan en wil ik niet alles aanbieden via Bol en hoop ik toch dat mensen beter de weg naar mijn webshop gaan vinden! Al met al een lastig dilemma, waar ik me overigens al van bewust was voor ik begon hoor! Want het voelt stiekum toch een beetje als afzetterij... (terwijl ik er niet meer aan overhoud, in sommige gevallen zelfs minder!)


Dat neemt niet weg dat ik wel blij ben met de mogelijkheid van het bereiken van beduidend meer mensen! Hopelijk heb ik in de toekomst genoeg ruimte om de prijzen ook bij bol naar een normaal niveau te kunnen zetten. Ben ik dus blij met Bol? Ja. Ben ik blij met de prijzen die ik daar moet hanteren? Nee.. maar kan ik anders ? Helaas ook (nog) niet..


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.